foretag

rubrik

foretag

rubrik

Bianchi Café & Cycles

Bianchi Café & Cycles – Ny konceptbutik i StockholmClarex har gjort skyltar till den världsberömda cykeltillverkaren Bianchi.
Bianchi grundades 1885 av Edoardo Bianchi. Han är mest ihågkommen för sina cyklar, men han tillverkade även bilar. 

Nu har Salvatore Grimaldi skapat en ny konceptbutik för Bianchi, Bianchi Café & Cycles i centrala Stockholm, närmare bestämt på Norrlansgatan 20. Butiken erbjuder det bästa från Italien, högkvalitativa cyklar och utmärkt kaffe!

Skyltningen ska spegla det nya butikkonceptet är just därför utfört i spegelakryl och placerad på väggen bakom informations/receptionsdisken för cykelavdelningen. Detta för att betona och framhäva moderna och innovativa produkter i en estetisk tilltalade miljö.


Läs omdömen från våra kunder >>

Företagarna

Företagarna – leverans av 5000 skyltarClarex har tillsammans med Företagarna (marknads- och kommunikationschef) tagit fram ett komplett koncept bestående av skylt samt emballage till Företagarnas medlemmar. Idén och önskemålet var att medlemmarna i Företagarna skulle på ett innovativt, elegant och användbart sätt kunna uppvisa att de är representerade av Företagarna.

Detta blev ett omfattande projekt som resulterade i en första order omfattande 5000 kompletta enheter som levererades till Företagarna 2011-09-12. Projektet har involverat många medarbetare, med ett antal möten, diskussioner, olika korrekturer och flertalet prototyper har föranletts av denna prestige order. Målet var att konceptet i sin helhet skulle förmedla Företagarnas ledord; Drivande, Nyttiga och Nära. Detta lyckades vi uppnå genom att ledorden som en röd tråd genom hela projektet. Efter ett antal prototyper i varierande färger, former och material, föll tillsist valet på en transparent akrylskylt.

Skylten är 180x75mm stor, med raka och polerade kanter. Baksidan är frostad med svart screentryck, med texten; medlem i Företagarna samt beslag i anodiserat aluminium. Den frostade baksidan valdes för att den svarta texten ska vara läsbar oavsett vilken färg som det är på bakgrunden där skylten är belägen.

Beslagen har två funktioner i ett. Detta för att skylten ska kunna användas som diskskylt och sitta på väggen utan att behöva byta beslag. Med distansen på beslagen får skylten en sublim och tilltalande skugga då den är uppsatt mot vägg. Emballaget har varit en lika stor och viktig del som själva skylten.

Den specialframtagna, designade och screentryckta asken som levereras till medlemmarna innehållande skylt och beslag. På askens insida finns en om innebörden med att vara medlem i Företagarna, samt en monteringsbeskrivning för uppsättning mot vägg. Företagarna har idag 70 000 medlemmar som dem ger bättre förutsättningar när det kommer till att driva, utveckla och äga företag.

Vi på Clarex har du stora förväntningar på att detta koncept faller i god jord och att denna provorder på 5000 enheter bara är startskottet för att tillgodose alla Företagarnas medlemmar med en skylt om att dem är just medlemmar i Företagarna!

Läs omdömen från våra kunder >>

Funkalistic Bar och Bistro

LED-skylt, ny modell med blåa dioder till Funkalistic Bar och BistroFunkalistic Bar & Bistro och reklambyrån 24 punkter kursiv valde Clarex för att ta fram ett nytt skyltkoncept i form av en inifrån belyst LED- eller neonskylt.

Denna charmiga kvarterskrogen är beläget på Gärdet i Stockolm och erbjuder en bred meny. Blått är en återkommande färg i resturangens inredning. För att på bästa sätt föra inredningen vidare ut i skylten föreslog Clarex en blå-lysande diodskylt.

Clarex tog även fasta vid 24 punkters designdetaljer och har på ett kreativt sätt lyckats integrera dessa ”istappar” med frostad akryl i skyltningen.

Slutresultatet blev en LED-skylt, inifrån belyst med blåa dioder och accentuerar på ett modernt och kreativt sätt fasadskylten.

Tecknen är försedda med vitlackerad reflektorplåt (profil 3), monterade med distans på baksidan, detta för att återspegla ljuset maximalt mot den mörka tegelväggen.

Undertexten är obelysta profilbokstäver i lackad aluminium Skyltarna är monterade på stag, detta för att underlätta montage samt för att dölja el-dragningen.Kul att jobba med proffs!
Samarbetet med Clarex har jag haft under ett flertal år till andra kunder, därför var det självklart för mig att även vända mig till dem med denna speciella förfrågan. Vi ville lyfta fram skylten med hjälp av belysning så att det fick en 3-dimmensionell upplevelse. Vi fick se en prototyp som var över förväntan och självklart är både jag och min kund nöjda med resultatet! Det är kul att jobba med proffs som kan överraska positivt varje gång.

/ Anna Bergstrand, 24 punkter kursiv.


Läs omdömen från andra kunder >>

Peab AB

Stilren rostfri LED-skylt till entrétak – Östermalmstorg 1Clarex fick i uppdrag av Peab ABs byggherre samt arkitektkontoret Equator att ta fram ett nytt skyltkoncept till den nya fastigheten, Östermalmstorg 1. 

Grundförutsättningar fick vi från arkitektkontoret i form av fasadritning med typografi samt placering för den tilltänkta skylten. Peab gav oss information om skyltens syfte, vilket var att skylten skulle integreras med den övriga miljön, att belysningen skulle ha lång livslängd, låg energiförbrukning samt att skylten skulle synas i den övrigt mycket upplysa miljön. Efter diskussioner och möten blev resultatet denna fasadskylt i profil 6.Denna skylt består av enskilda bokstäver som är inifrån belyst med vita dioder/LED. 

En diodbelyst skylt var lämplig då man kan tillverka bokstäver tunna och eleganta och samtidigt få en effektfull belysning i den mycket upplysta miljön. För att få skylten att integreras med fasaden föreslog vi att bokstäverna skulle ha rostfria, borstade kanter med utfallande opalvit front. Detta för att harmonisera fasaden med dess rostfria detaljer och samtidigt få skylten att synas, med skarp belysning framåt. 

Bokstäverna placerades på ett svartlackerat stag, vilket ger skylten en luftig känsla och intrycket av att den ”svävar” på taket. Fördelar med montering på stag är att den ger en diskret infästning samt döljer el-dragningen och drivdon. Med det nya konceptet har vi fått skylten att accentuera fasaden, uppfyllt kunden önskemål och lite därtill. 

På önskemål från Peab kompletterade vi vår 2 års garanti med ett servicepaket på 5 års garanti. I samband med denna skyltning utöver fasadskylten har vi även efter önskemål tagit fram fönsterdekorer, hisskyltar och olika typer av informationsskyltar.


Läs omdömen från våra kunder >>

Vattenfall Heat AB

Gjutna skyltar till Vattenfalls ångturbinerVattenfall har valt Clarex för att ta fram personliga gjutna skyltar till deras ångturbiner, nu senast i till Uppsala och Handen, som levererar fjärrvärme runt om i Sverige. 

Clarex fick i uppdrag av Vattenfall att utarbeta ett koncept som passar till de tunga maskinerna och som förmedlar stabilitet och framgång. Förslaget efter originalarbete blev massiva gjutna skyltar vilket Vattenfall ansåg passar perfekt! 

Skyltarna är gjorda av sandgjuten brons, mörkbrunoxiderad, upphöjd text och ram med ångturbinens namn, samt vilken dag den fasades till elnätet för första gången. 


Elegant
Nu har vi satt skylten på vår turbinanläggning. Allting har fungerat mycket bra och skylten blev mycket elegant, så kan jag inte säga annat än att vi är en mycket nöjd kund, ni får en 5:a.

/ Allan Magnusson, Project manager.


Läs omdömen från andra kunder >>

AlbaNova universitetscentrum

Vetenskapens Hus | AlbaNova universitetscentrum valde ClarexVetenskapens Hus | AlbaNova universitetscentrum valde tillsammans med byggkonsult Ralph Köhlberg och arkitekten Tony Rydh, Clarex för att ta fram ett nytt skyltkoncept för att harmonisera fasaden till Vetenskapens hus. 

Vetenskapens hus består av två hus. Den nya skylten är placerad på AlbaNova universitetscentrum som är fyllt med biologi, fysik, kemi och matematik. Ett omfattande förarbete har lagt ner för att maximera och säkerställa att skyltens placering blir optimal. Valet föll på profil 3, individuella, LED-bakåtbelysta, oxiderade kopparbokstäver, som harmoniseras till andra byggdetaljer i koppar. 

Hål borrades i fastighetens innertak till varje individuell bokstav för att på det mest optimala sätt dölja all typ av el-dragning. LED alternativet var ett solklart val då man vill ha en långsiktig hållbar och underhållsfri lösning, med en ytterst låg energiförbrukning och även är optimal med hänsyn till miljön. Läs mer om våra pågående projekt på Bloggen.


Läs omdömen från våra kunder >>

X5 Music Group

Receptionsskylt till X5 Music Group – med matta på väggen!X5 Music Group är ett europeiskt musikföretag med en affärsidé om att sälja digital musik på Internet via iTunes och amazon.com. 

Det önskemål vi utgick ifrån i denna förfrågan var att de ville ha en snygg och presentabel receptionsskylt monterad på vägg, som även skulle användas som bakgrund för fotografering vid lansering av kända artister. 

Efter att vi fotograferat platsen för skylten och gått igenom grundförutsättningarna tog vi fram och presenterade ett komplett koncept baserat på given buget. För att skylten inte ska glänsa vid fotografering samt agera ljuddämpande lade vi fram ett förslag med ett material som används i sammanhang. 

Väggen tapetserades med en matta som infärgades efter logotypens grundkulör. Logotypen på mattan består av en kombination med vitlackerad plåt samt vit akryl, detta för att få en maximal 3D effekt. För att föra visionen ett steg längre, för att minimera reflexer vid fotografering och för att skapa ett modernt och utarbetat intryck, målades dessutom väggen i mattsvart. Resultatet blev en installation snarare än en skylt som initialt önskades, som nu på ett tilltalande och effektfullt sätt återspeglar företagets grafiska profil och affärsidé. 

Daniel CCO på X5 Music Group låter hälsa att dem är mycket nöjda med våra insatser i stort och skyltkonceptet i sin helhet. 

Det blev bättre än vi hade önskat.


Läs omdömen från våra kunder >>

Engel & Völkers

Engel & Völkers har laserat sitt kontinentala mäklarkoncept i Sverige.Engel & Völkers lanserade sitt första kontor april 2010 på Strandvägen 17 i Stockholm och nu var det dags för ett andra kontor i de moderna kvarteren i Hammarby sjöstad. 

Engel & Völkers har förmånen att arbeta med och befinna sig i de mest eftertraktade områdena. Vi fick i uppdrag att ta fram ett skyltkoncept som ligger i linje med företagets profil och samtidigt harmonisera fastighetens öppna planlösning med stora glaspartier. Valet av skylt föll på en fritt pendlande, bakifrånbelys LED-skylt, för en smakfull exponering dag som natt, för att tydligt visualisera företagets logotyp. 

Till detta även en smakfull och diskret fönsterdekor i etsningsvinyl som accentuerar den fräscha framtoningen. Läs mer om våra pågående projekt på Bloggen.


Läs omdömen från våra kunder >>

Euromaint Rails

SJ/EuroMaint Rail ReliefskyltarUppdrag: Reliefskyltar till kupévagnar - Euromaint Rails I samarbete med SJ:s ingenjör utvecklade vi ett nytt skyltkoncept till 20 st. kupé/liggvagnar. 

Texten måste ligga i relief, bland annat för att blinda ska kunna läsa den. Första ordern omfattade 4 740 laserskurna, handbearbetade nummer samt informations skyltar i 3 respektive 4 mm färgad, homogen akryl. Därefter har vi kompletterat med flertalet identiska skyltar.


Läs omdömen från våra kunder >>

Bank Crozier

Bank Crozier, Keyman Island i VästindienUppdrag: Skyltkoncept Till Bank Crozier på Keyman Island i Västindien har vi färdigställt skyltkoncept bestående av fönsterdekor och ljusskylt i rostfritt stål, modell Profil 10. Bilden visar underlag och original till konceptet. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att fotografera slutresultatet.

Läs omdömen från våra kunder >>

Liljevalchs konsthall

Liljevalchs konsthall sedan 2000Clarex kan det vi vill ha Sedan 2000 levererar Clarex inomhusskyltar till Liljevalchs konsthall, som har minst tre större utställningar per år. 

– Det är skönt när man har bra kontakter som fungerar. Jag är nöjd med samarbetet med Clarex. De kan det jag vill ha, säger Lollo Fogelström, utställningskoordinator på Liljevalchs. 

Senaste uppdraget Clarex gjort till Liljevalchs konsthall är ”Den stora färgskrällen” som visades till och med den 6 januari 2009. Till den har Clarex producerat allt skyltmaterial inomhus, som mindre skyltar och väggtexter. 

Dessutom har Clarex fått i uppdrag att ta fram ett par prototypskyltar som ersätter den nuvarande lösningen och ska informera om alla konstverk i konsthallen. 

– Jag var inte nöjd med den tidigare leverantören som vi använde och blev rekommenderad att testa Clarex. Nu har vi samarbetat i över åtta år och det har fungerat alldeles utmärkt. Genom Clarex kan vi genomföra det mesta och det går snabbt, lätt och smidigt. Vi når alltid fram dit vi vill, säger Lollo Fogelström. 

Bilderna ovan visar skyltar Clarex gjort till en tidigare utställning på Liljevalchs.

Liljevalchs hemsida Liljevalchs konsthall: Anna Bellman, BellaCom. November 2008


Läs omdömen från våra kunder >>

Filippa K

Filippa KUppdrag: Skyltar och övrigt profilmaterial Vi har tillverkat och levererat till butiker och grossister i minst 60 länder på fem kontinenter. Flera av våra kunder är internationella kedjor som tillverkar och säljer speciella kvalitetsprodukter. 

Vi har även hjälpt till med övrigt profil- och skyltmaterial. Eftersom vi kontrollerar tillverkningskedjan garanteras att skyltarna verkligen ser likadana ut, oavsett var i världen butiken ligger. Make Up Stores hemsida


Läs omdömen från våra kunder >>

Make Up Store

Make Up StoreUppdrag: Skyltar och övrigt profilmaterial Vi har tillverkat och levererat till butiker och grossister i minst 60 länder på fem kontinenter. Flera av våra kunder är internationella kedjor som tillverkar och säljer speciella kvalitetsprodukter. 

Vi har även hjälpt till med övrigt profil- och skyltmaterial. Eftersom vi kontrollerar tillverkningskedjan garanteras att skyltarna verkligen ser likadana ut, oavsett var i världen butiken ligger. Make Up Stores hemsida


Kvalite är vad Clarex står för!
Under de 10 år som make up store vuxit från 1 till 100 butiker idag, så har Clarex varit en självklar partner. Vi rekommenderar dem vart och hoppas med deras kunskap o. kvalitets känsla även kunna fortsätta bygga vidare på våran butiks kedja och alla andra märken som vi har under samma tak! Tack!

/ Mika Lias, Founder.


Läs omdömen från andra kunder >>

Filippa K

Filippa K (Sale 40%)Uppdrag: 400 st. rea-skyltar i akryl till olika butiker i Europa. Vi tillverkade och tog fram skyltkoncept på över 400 st. skyltar i 20 mm tjock akryl med digitaltryckt dekal på baksidan. 

Dessa skyltar levererades till huvudkontoret i Stockholm och flögs sedan ner till bland annat Amsterdam, München, Oslo och Köpenhamn för att på snabbaste sätt levera skyltarna till respektive butik. Filippa K sade sig vara "mycket nöjda med de eminenta skyltarna till rean".


Läs omdömen från våra kunder >>

Viking Line

Viking Line Fönsterdekor, flaggor etcUppdrag: Fönsterdekor, flaggor etc Vi har tillverkat 200 st. flaggor samt fönsterdekor, informationsskyltar och akrylskyltar till Viking Line och samtliga återförsäljare i Sverige. 

Vi har även levererat spritleverantörernas sponsorskyltar till färjorna. Viking Lines hemsida


Läs omdömen från våra kunder >>

Stockholms Spårvägar

Stockholms Spårvägar (SS)Uppdrag: Fordonsdekor etc Museispårvagnen som trafikerar sträckan mellan Norrmalmstorg och Djurgården är ett kärt inslag i Stockholms gatubild. 

Vi har tillverkat de moderna, digitalt framställda dekorerna på samtliga vagnar för SS samarbetspartners såsom ICA, Löfbergs Lila och Chinateatern. För att ge vagnarna ett tidstypiskt uttryck har bland annat målningsschabloner framställts. 

Tygrullarna som i gammal god stil visar destinationerna på vagnarnas front är levererade av oss. Svenska Spårvägssällskapets hemsida


Läs omdömen från våra kunder >>

Pinc House, Galliaden och PP Pension

Pinc House, Galliaden och PP PensionUppdrag: Gjutna skyltar Gjutna skyltar är mycket tåliga och ger ett gediget intryck. De kan användas i såväl moderna och expressiva sammanhang som i mer strama och konservativa. 

Den nyskapande arkitektfirman Pinc House AB märker samtliga hus de ritat med en modernt formgiven skylt gjuten i brons. Varje skylt är individuellt numrerad. 

För fastighetsbolaget Galliaden Holding AB har Vi tagit fram en exklusiv form av gjuten bronsskylt. Den är både oxiderad och blankpolerad samt 3D-formgjuten för att ge ett exklusivt och gediget intryck. 

PP Pension beställde över 100 st. klarlackerade skyltar i gjuten aluminium. Med sin skylt vill de signalera att de står för omsorg och långsiktighet inom fastighetsförvaltning utan att vara överdådiga. Vi har även dekorerat ett flertal av deras servicebilar.


Läs omdömen från våra kunder >>

Filmstaden

Nya skyltar igen till FilmstadenNär de åtta ståltavlorna på muren utanför Filmstaden i Solna blev stulna fick Clarex i uppdrag att ersätta dem med nya . Nu sitter tavlorna där igen, etsningar av gamla filmklassiker skapade av konstnären Annica Johansson. 

I augusti förra året invigdes i Filmstaden Solna en konstinstallation av konstnären Annica Johansson. Att de åtta ståltavlorna med gravyr- och laseretsningar tillsammans vägde cirka 300 kilo avskräckte inte tjuvarna. Alla tavlorna, som var en filmhistorisk exposé, blev stulna. 

Filmstaden Kultur beslutade därför att låta Clarex producera och installera nya, identiska ståltavlor. Nu sitter de på plats igen till alla filmälskares glädje. Läs artikeln på Solna Stads hemsida... 

Nya skyltar igen till Filmstaden: Tarja Leppänen, BellaCom. September 2008


Läs omdömen från våra kunder >>

Melker

Melker & Smaklöken på tv-inspelning

MTG

MTG 47 st. Bildekorer för fem radiostationerVi har utfört många bildekorer till MTG-koncernen under årens lopp, t.ex. till tidningen METRO, VIASAT, ZTV, TV3 och vi vet sedan tidigare att denna kund ställer höga krav på leveranstid, kvalité och service. 

När vi fick en förfrågan från MTG Radio om 47 st. bildekorer blev vi inte förvånade, men när vi fick veta att minst 20 st. bildekorer, till 5 olika radiostationer och ett flertal bilmodeller, skulle monteras kommande vecka så gällde det att få personalen att arbeta under helgen. Bilarna fanns redan på plats för leverans hos ett antal bilföretag runt om i Sverige.


Läs omdömen från våra kunder >>

Orkidé

Helhetslösning för OrkidéSkyltar på restaurang Orkidé När Thairestaurangen Orkidé på Medborgarplatsen bytte ägare ville man markera detta med nya skyltar. 

- "Vi ville synas bättre och de gamla skyltarna motsvarade inte våra förväntningar", säger Essi Wu som är en av de nya ägarna till restaurang Orkidé. 

De bestämde sig för att låta tillverka moderna och snyggt designade skyltar för att attrahera nya kunder och ge restaurangen en skön och fräsch känsla. När valet av skyltproducent kom på tal var det enkelt. 

- "Vi har tidigare arbetat med Clarex och har alltid haft bra kontakt med dem. Dessutom är de pålitliga och håller vad de lovar", menar Essi Wu. 

"Vi har fått många positiva reaktioner från våra kunder som tycker att skyltarna är väldigt snygga." 

 Orkidé: Anneli Ahlgren, BellaCom. Januari 2009 

Thai Restaurang Orkides hemsida


Läs omdömen från våra kunder >>

Röda Korset och Grill

Röda Korset och Grill anlitade Clarex efter brändernaTvå bränder totalförstörde lokalerna för restaurang Grill och för Röda Korset i Skärholmen. Båda har nu satt igång verksamheten igen i nya lokaler. Och båda återvände till Clarex för att få nya skyltar.

Restaurang Grill är en uppskattad och välkänd krog mitt i Stockholms innerstad. Restaurangen ägs av Melker Andersson, prisbelönt och känd från olika TV-program.I november 2007 brann krogen ner i en anlagd brand, men började snart byggas upp igen. Och känslan i den nya restaurangen har blivit densamma. 

Precis som skylten utanför. Namnet Grill i eldsflammor mot en svart bakgrund.Clarex tog fram och tillverkade den första skylten, och Melker Andersson ville ha en likadan när det var dags för den som skulle märka ut det återuppbyggda Grill på norra Drottninggatan. Röda Korset i Skärholmen råkade ut för ett liknande öde, men där drabbades organisationen indirekt när en restaurang i samma byggnad brann.

Röda Korset är en av Sveriges, och världens, mest kända organisationer. Symbolen är välbekant för de allra flesta. Och aluminiumskyltarna som nu sitter utanför de nya lokalerna på Vårbergsplan 27 kommer från Clarex.

/ Åsa Runström, BellaCom


Läs omdömen från våra kunder >>

Svensk Pantbelåning

Svensk Pantbelåning expanderarPantbelåning har fått en renässans i Sverige. Svensk Pantbelåning AB hade år 2008 en volymökning på 20 procent. De expanderar nu och öppnar nytt kontor i Skärholmens Centrum. 

Det är första gången en pantbank etablerar sig i ett svenskt köpcentrum utanför city. Företaget anlitar naturligtvis Clarex igen för att ordna en profilskylt. Läs pressmeddelandet på deras hemsida


Läs omdömen från våra kunder >>

SONY MUSIC

Därför beställde SONY MUSIC från ClarexNär SONY MUSIC skulle beställa nya skyltar vände man sig till Clarex för rådgivning om vilken modell och vilket utförande som skulle fungera bäst med hänsyn till den nya logotypen. SONY MUSIC eftersträvade att gå från ett traditionellt till ett mer modernt utseende. Därför beställde SONY MUSIC från Clarex! 

- Jag hittade Clarex med hjälp av Google och eftersom att jag tidigare jobbat med Clarex så visste jag att de är duktiga på det de gör. 

- Jag har tidigare använt Clarex vid framtagning av skyltar och stripening av bilar. 

- Det känns skönt att beställa från ett företag man vet tidigare har gjort ett bra jobb. 

- Att Clarex sedan låg i paritet med övriga skyltmakare rent prismässigt var bara en bonus. 

 Ref: Christofer Wallér, Sony Music Entertainment Sweden AB 

SONY MUSIC beställde: 1 st Profil 1 logotyp, "Räkan" utfräst i 15 mm klar transparent akryl, raka polerade kanter med digitaltryck monterat på framsidan med dolda stift på baksidan. Text "Sony Music" av plana, lätt rundade kanter. 15 mm lackerade akrylbokstäver. Logotypens storlek: 1552 x 1700 mm. 2 st Skyltar av 3 mm rostfritt stål med graverad och färgfylld text "Sony Music". 1 st 350 x 205 mm och 1 st 380 x 220 mm "Räkan" digitaltryck med domning (upphöjt, 3D). Distansmonterade på 10 mm transparenta akrylplattor.


Läs omdömen från våra kunder >>

Vägverket

Skyltar till Vägverket/Norra länkenVi har löpande levererat kompletta informationstavlor/-skyltar med tillhörande betongfundament/reflexdekor och ställning i natureloxerad aluminiumprofil. 

Vi har även på uppdrag av VV tagit fram ritningar/design för fristående digitaltryckta, klotterfilmslaminerade informatonskyltar i galvaniserat stål, skyltar till broräcken och tillhörande trappa. Skyltarna har monterats på anvisade platser.


Läs omdömen från våra kunder >>

Stora Radiopriset

Clarex gör Stora Radiopriset ännu snyggareSedan 2001 har Clarex haft ett kontinuerligt uppdrag med att färdigställa det prestigefyllda Radiopriset. Det moderna och stilrena priset är skapat av konstnären Lars Hammarström, är tillverkat av betong och pryds med ett förgyllt öra. 

Vi har tagit fram ett koncept med lasermärkta rostfria skyltar, som monteras på toppen av priset, för att harmonisera priset och skapa en känsla av exklusivitet. Dessa skyltar anger till vem/vilka priset tilldelas och självklart råder det total sekretess under framtagningen. Den väsentliga delen i dessa projekt är att vi levererar priserna efter kundens önskemål, på ytterst kort varsel. 

Tidigare var Lena Lidén Sandgren projektledare för Stora Radiopriset och kommenterar samarbetet med Clarex 

 - Vi är väldigt nöjda med Clarex arbete. De är pålitliga, arbetar snabbt och gör alltid snygga grejer. Det är anledningen till att vi anlitat dem de senaste nio åren. 

Nu mera har projektet tagits över av Johan Mångård 

– Det känns tryggt och säkert att samarbeta med Clarex. Vi har förtroende för deras kunskap och de levererar alltid i avtalad tid med god kvalitet. 

Johan Mångård, Radioakademins projektledare för Stora Radiopriset 

Även Robert Renz, VD för Clarex, är nöjd med samarbetet. 

– Vi tackar för förtroendet. Det är extra roligt att våra produkter används i konstverk. Det visar att våra skyltlösningar kan skräddarsys och användas till en rad olika ändamål, säger han.


Läs omdömen från våra kunder >>

Liljevalchs konsthall

Clarex tillverkar skyltar åt Stockholmkonst och Liljevalchs konsthallClarex har tillverkat skyltar till 33 konstverk i Stockholm. Det är organisationen Stockholm konst, som arbetar med ny konst på offentliga platser i staden, som gett Clarex uppdraget. 

Skyltar på konstverk ställer extra höga krav. Clarex gav oss flera olika prototyper, vi fick se hur skyltarna skulle se ut i verkligheten och kunde jämföra olika alternativ. Utformningen är viktig eftersom skyltarna ska kunna läsas och förstås av alla, säger Jenny Lawner, projektadministratör på Stockholm konst. 

Skyltarna är designade av formgivare Ida Wessel och är tillverkade av rostfritt stål eller plast och med lasermärkta bokstäver. 

- Materialet är särskilt viktigt eftersom skyltarna måste tåla alla typer av väder. Om konstverken ska stå i hundra år ska skyltarna hålla i hundra år, säger Robert Renz, VD för Clarex. 

Skyltarna ska sitta på nya konstverk på offentliga platser i hela Stockholm. Bland annat ska en skylt sitta på skulpturen, Cornelis och Cecilia, gjord av konstnären Bitte Jonason Åkerlund. Verket är en hyllning till trubaduren Cornelis Vreeswijk och kan beskådas i Cornelisparken på Södermalm i Stockholm. 

Det numera riksbekanta verket Hemlös räv, av Laura Ford och som finns utanför Rosenbad ska också få en efterlängtad skylt. Stockholm konst, som är en del av Stockholms kommun, började sin verksamhet 2008 och arbetar med beställningar av konstverk till gator, torg, parker, bostadsområden och andra offentliga miljöer. 

Dessutom köps befintlig konst och placeras på stadens daghem, skolor och äldreboenden. Idag delar man lokaler och personal med Liljevalchs konsthall på Djurgården i Stockholm. 

 Clarex har tidigare genomfört flera uppdrag åt Liljevalchs konsthall och Stockholms kulturförvaltning. Skyltarna levererades den 27 augusti och kommer att monteras så fort det är möjligt.


Läs omdömen från våra kunder >>

Stronghold Invest AB

Clarex skyltar blir prestigefyllda priser hos Stronghold InvestClarex tillverkar skyltar till Stronghold Invest AB. Skyltarna ska användas på en intern prisutdelning under koncernens höstkonferens i Vilnius den 28 september.

Priserna delas ut årligen i sex olika kategorier och belönar insatser i linje med bolagets värdegrund,till exempel nytänkande och personer som lever efter företagets devis ”Passion for colleagues and clients”. 

Även årets affär och årets marknadsföringsinsats belönas. 

- Till exempel är en av förra årets vinnare vårt dotterbolag Niam. De vann utmärkelsen ”Deal Maker of the Year” för arbetet med Niam Fond IV. Det är norra Europas största opportunistiska fastighetsfond, säger Felicia Wipp på Stronghold Invest. 

Koncernen, som består av flera företag inom fastighetsbranschen, har 700 anställda i åtta länder.

De sex skyltarna är tillverkade i 25 mm transparent akryl med raka och polerade kanter.

 - I det här fallet är det viktigt att skyltarna ger ett snyggt och exklusivt intryck för att personalen ska uppskatta dem och känna stolthet över att de vunnit, säger Robert Renz, VD på Clarex.


Läs omdömen från våra kunder >>

Arkitekturmuseet

Clarex och Arkitekturmuseet i nytt samarbeteClarex har tillverkat skyltar till arkitekturmuseet i Stockholm. De nya skyltarna är ett led i museets nysatsning på den permanenta utställningen "Arkitektur i Sverige". 

- Anledningen till att det behövs nya skyltar är att vi passar på att göra om när vi flyttar utställningen till andra lokaler. Tidigare satt skyltarna på väggen, nu vill vi ha dem fristående så att väggarna blir fria, säger Lars Fridén, projektledare på Arkitekturmuseet.

Utställningen innehåller både nytt och gammalt ur den svenska arkitekturhistorien. Här finns alltifrån forntida långhus till Arlandas flygledartorn. Dessutom finns modeller av framtida byggprojekt.

- Vi använder Clarex ofta och det var naturligt att anlita dem ännu en gång. Det kändes enkelt och det passade med våra snäva tidsramar. Innan vi gjorde beställningen fick vi se några prototyper. Det var viktigt för att kunna avgöra hur texten skulle komma att se ut, säger Lars Fridén.  

- Vi är extra stolta att kunna hjälpa ett museum som dokumenterar svensk arkitektur. Deras arbete är viktigt för den svenska arkitekturhistorien, säger Robert Renz, VD på Clarex. 

De 26 transparenta skyltarna är tillverkade i plast och är 900 mm höga samt 500 mm breda. Skyltarna ska vara på plats den 6 oktober, då det är nyinvigning av utställningen.


Läs omdömen från våra kunder >>

 
  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2024 Clarex Europa AB